Ücretsiz Cpanel / Plesk Alternatifi Hosting Kontrol Panelleri

1

Özellikle web sitesi geliştiricileri için her şeyi düzenleyip kontrol edebilecekleri bir panel oldukça önemli. Bunun yanı sıra hızlı, sürekli güncellenen ve minumum hata / bug içeren bir arayüz öncelikli tercih sebebi olabiliyor. cPanel ile Plesk Panel bu konuda en iyisi fakat maalesef ücretsiz değil ve aylık ödeme yapmanız gerekiyor. Bu yüzden ücretsiz bir cPanel / Plesk Panel alternatifi hosting kontrol panelleri küçük çaplı siteler ve yeni başlayan projeler için tercih edilebilir. Bu yazıda hem ücretsiz, hem de açık kaynak kodlu cPanel alternatifleri listeleyeceğiz.

İlerleyen zamanlarda bu web panellerin kurulumu ve kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgiler de ileteceğiz.

Virtualmin

ücretsiz hosting kontrol paneller

2013’ten beri en başarılı alternatiflerden birisi olan Virtualmin, kolay bir kurulum sürecinin yanı sıra bolca özellikle geliyor, birden fazla alan adını barındırabiliyor. PHP 7 ile de uyumlu olan Virtualmin’e yeni siteleri kolaylıkla ekleyebilir ve NGINX’i web sunucusu olarak kullanabilirsiniz. 2014’ten bu yana arayüzü çok kez yenilendi.ve özellikleri güncellendi. Aynı şekilde Webmin de kullanışlı bir sunucu yöneticisi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

VestaCP

ücretsiz cpanel alternatifi

Sade bir tasarımla gelen, birden fazla alan adının eklenebildiği ve NGINX web sunucusunun olduğu VestaCP’de dosya yöneticisi de mevcut. Özelliklerden bazıları şu şekilde;

  • Nginx / Apache Desteği 
  • E-posta sunucusu
  • SSL
  • fail2ban özelliği

VestaCP, CentOS 5/6/7, Debian 6/7/8, ve Ubuntu 12.04-16.04 Linux dağıtımları ile uyumlu çalışıyor.

CentOS Web Panel

Eğer sunucunuzda Centos Linux Dağıtımını kullanıyorsanız, CentOS Web Panel sizin için oldukça iyi bir tercih olacaktır. Diğer paneller gibi MsSQL / Apache / E-posta Sunucusu / Kullanıcı Yönetimi gibi temel özelliklere sahip.

CentOS Web Panel kurulumu için VPS’nizin en az 1GB RAM’e sahip olması gerekiyor.

Ayrıca CentOS Web Panel’in resmi olarak sadece CentOS 6.x/7.x, RedHat 6.x/7.x ve CloudLinux 6.x/7.x versiyonlarını desteklediğini unutmayın. Eğer Debian veya daha farklı bir Linux dağıtımı kullanıyorsanız CentOS Web Panel’i değerlendirmeden çıkarmalısınız.

Zpanelcp

Kolay bir kurulumu ve kullanışlı bir arayüzü olan ZpanelCP’in VestaCP’ye benzer özellikleri var ve tek eksik yanı ise NGINX desteğinin yer almaması. DNS ile e-posta sunucusu ise mevcut özellikler arasında.

Froxlor

cpanel alternatifi

Devamlı olarak güncellenen Froxlor şık bir tasarıma, hızlı ve kolay kullanımı olan bir arayüze sahip. Let’s Encrypt SSL sertifikaları doğrudan arayüzden eklenebiliyor ve NGINX ile de uyumlu olarak çalışıyor. Ayrıca listedeki birçok alternatif gibi PHP 7 ile uyumlu ve PHP sürüm kontrol olanağı sağlıyor.

Froxlor sadece Debian Linux dağıtımı resmi olarak destekliyor.

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

ISPconfig

Diğer web hosting panellerinin yaptığı her şeyi hemen hemen yapabiliyor fakat tek eksik yanı bazı bug ve hatalara sahip olması. Virtualmin ile kıyaslandığında onun kadar akıcı çalışmıyor.

ISPConfig bir çok Linux dağıtımıyla uyumlu çalışıyor. ISP Config Uyumlu Çalıştığı Linux Dağıtımları;

  • Debian 5-8
  • Ubuntu 8.10-16.10
  • CentOS 5.2-7
  • Fedora 10+12-15.

Sonuç

Saydıklarımız cPanel yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatifler ve uzun süre de öyle kalacağa benziyor. Elbette cPanel’den geçiş yapanların arayüze alışması biraz zaman alabilir fakat sonucunda avantajlarını göreceksinizdir.

Siz de kullandığınız cPanel Alternatifi Kontrol Panellerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Not: Yazı tavsiye niteliğindedir. Güncel bilgiler ve kesin bilgiler için, kontrol panellerinin resmi sayfalarını inceleyiniz. Karşılaşılacak problemlerden ogrenio.com sorumlu değildir.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. dedicated hosting diyor

    çok başarılı bir anlatım olmuş tebrik ediyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. KabulDaha Fazla Bilgi