Mac İçin Antivirüs Programları Önerisi | Ücretli / Ücretsiz | 2018

0

Geçtiğimiz yıl çok büyük organizasyonlar dahi WannaCry ve Petya gibi ransomware – virüs saldırılarına uğrarken, bilgisayar güvenliğinin altı bir kez daha çizilmiş oldu. İyi haber şu ki eğer cihazınızın işletim sisteminin, kullandığınız yazılımların ve donanım driver güncellemelerini yapar ve güncel bir antivirüs programıyla korursanız, çoğunlukla endişelenmenize gerek yok.

Anti-Virus Programlarını Nasıl Test Ettik?

Yazımızı hazırlarken ve en iyi antivirüs programlarını belirlerken; AV-Test.org’un kendi test verilerini kullandık ve her bir antivirüsün Mac bilgisayarlar üzerinde ne kadar verimli olduğuna karar verdik. Fakat güvenlik işin sadece yüzde 50’lik kısmı. Bir antivirüs programının verimli çalışabilmesi için aynı zamanda sistemi yormaması bilgisayarı yavaşlatmaması yani kullanımı etkilememesi gerekiyor.

Dolayısıyla antivirüsleri seçerken hem Mac’i güvende tutma yeteneklerine, hem de performans verimliliklerine baktık.

Mac’te Antivirüse İhtiyaç Var mı?

Birçok Mac meraklısı size Apple bilgisayarların otomatik olarak güvenli olduğunu, bu yüzden herhangi bir ek koruma gerekmediğini söyleyebilir. Bu söylemler aslında doğru değil, en azından tam olarak gerçeği yansıtmıyor.

Mac bilgisayarlar genel olarak Windows işletim sistemlerine göre daha daha güvenli ve bunun iki temel sebebi var. Teknik taraftan baktığımızda macOS işletim sistemi Unix tabanlı. Bu yüzden bir malware yazılım Mac’inize erişse dahi, makineye tamamen yayılamıyor. Mac cihazlar ‘hacklenemez’ değil fakat Windows PC’lere göre bu yönden daha güvenli.

İkinci sebep ise Mac bilgisayarların Windows’a göre daha az olması. Hedef sayısı azalınca, hackerların da ilgisi azalıyor çünkü daha çok Windows bilgisayarlara yöneliyorlar.

Buna rağmen Mac tamamen güvenilir diyemeyiz ve popülaritesi arttıkça, siber suçluların da ilgisini çekiyor, doğal olarak risk yükseliyor. Örneğin Malwarebytes tarafından yayınlanan istatistiklere göre 2016-2017 arasında Mac malware yazılımların oranı %230 oranında artış gösterdi.

Mac ile ilgili ilginizi çekebilecek diğer konular

En İyi Mac Antivirüsleri 2018

Zararlı yazılım tespit oranları

Ücretli Mac Antivirüs Programları

Antivirüs Programlarının Tarama Hızları ve Sistem Hızına Etkileri –   Düşük Değer İyi

1. Norton Security Mac

AV-Test’in yaptığı testlere göre Symantec firmasının ürettiği Norton, en güvenli antivirüslerden birisi ve Mac cihazlardaki virüslerin tamamını tespit edebiliyor. Sistem performansını da yavaşlatmayan yazılım çeşitli fiyat seçeneklerine sahip. Lisans alınacak bilgisayar sayısı arttıkça fiyatları da doğal olarak azalıyor. Aynı zamanda Mac’in yanı sıra PC ve akıllı telefonlar için de kullanmak mümkün.

1 Mac veya PC bilgisayar için Norton Security ücreti ise yıllık 70TL.

2. Kaspersky Mac Security

Norton gibi Kaspersky da %100 Mac güvenliği sunarken AV-Test sonuçlarından tam puan almayı başardı. AV-Test’in yanı sıra AV – Comparatives tarafından yapılan testlerde de zararlı yazılımları %100 oranında tespit etmeyi başardı. Bilgisayarı en az yoran Mac antivirus programlarından biri olan Kaspersky aynı zamanda bankacılık işlemleri ve online alışveriş için ekstra güvenlik önlemleri ve parola koruması gibi özelliklere de sahip.

Kaspersky’ı satın almadan önce 30 gün boyunca ücretsiz denemek için Kaspersky resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kaspersky lisans ücreti ise yıllık 75 TL’dir.

3. Bitdefender Antivirus

Kaspersky ve Norton’da olduğu gibi Bitdefender Antivirus de AV-Test’te tam puan almayı başarırken, sistem performansına Norton ve Kaspersky’a göre çok küçük bir oranda sistemin yavaşlamasına yol açıyor fakat bu pek hissedilebilecek bir fark değil. Genel olarak gayet hızlı şekilde çalışarak bilgisayarınızın güvenliğini sağladığını söyleyebiliriz.

4. Trend Micro Antivirus

Zararlı yazılımların tamamını tespit edebilen Trend Micro, ilk üç sıradaki antivirüs programı ile güvenlik olarak aynı başarıyı vaad etse de performans açısından olarak Norton ve Kaspersky’ın biraz arkasında kalıyor.

En önemli dezavantajı ise yüksek yıllık fiyatı ve deneme sürümü olmaması. Buna rağmen satın aldıktan sonra 30 gün para iade garantisi sunuluyor.

5. Intego Mac Internet Security X9

Her ne kadar güvenlik açısından kusursuza yakın (zararlı yazılım tespit oranı %99.4) olsa da, diğer antivirüslerin aksine Intego bilgisayarınızı biraz daha yavaşlatabiliyor. Buna rağmen kendiniz denemek ve görmek isterseniz ücretsiz olarak deneyebilir, ardından senelik satın alabilirsiniz.

6. ESET Antivirus

Bir diğer başarılı Mac antivirüsü ESET’ten gelirken, yüzde 98’in üstünde zararlı yazılım tespiti gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda hız testleri konusunda da son derece iyi.

ESET’in Mac sürümünü de 1 kullanıcı için yıllık 149 TL’ye satın alabiliyorsunuz ama tabii ki kullanıcı sayısı arttıkça fiyat daha avantajlı hâle geliyor.

Ücretsiz Mac Antivirüs Programları

 

1. Sophos Antivirus for Mac

Virüsleri tespit etmede son derece başarılı olan Sophos Anti-Virus biraz yavaş gibi gözükse de bunu göz ardı etmek mümkün. Ücretsiz antivirüsler arasından hala en hızlı, performanslı antivirüs programlarından biri olan Sophos Antivirüs’un en büyük avantajı ücretsiz sürümü olması ve bu sayede ücretli anti virüsler için iyi bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Ücretli sürümü ise oldukça gelişmiş özelliklere sahip vediğer ücretli antivirüs programlarıyla yarışabilen seviyede koruma vaad ediyor.

Fakat arayüzü ve kullanımı diğer alışılagelmiş antivirüs programlarından biraz daha farklı. Antivirüs’ün ayarlarını internet tarayıcısı üzerinden yönetmeniz gerekiyor. İnternet tarayıcısı üzerinden yapılan değişiklikler bulut sistemine kaydediliyor ve aynı zamanda anti virüs programı tarafından da uygulanmaya başlanıyor.

2.  Avast

Avast Antivirüs programı hem Mac hem de Windows işletim sistemlerinde en çok kullanılan antivirüs programlarından bir tanesi. Her ne kadar yapılan testlerde zararlı yazılımları tespit etme oranı %100 olsa da Avast ne yazık ki Mac bilgisayarları en fazla yavaşlayan antivirüs programlarından bir tanesi. Kolay arayüzü sayesinde antivirüs programını ve ayarlarını yönetmek oldukça kolay. Ayrıca Sessiz / Oyun modu da bulunuyor ve bu mod aktif edildiğinde, program sistem hafızasını daha az kullanıyor.

Avast antivirüs programını ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Ayrıca Avast antivirüs programının ücretli sürümü

  • Dolandırıcılık koruması
  • Sistem Gereksiz Dosya Temizliği
  • Bilgisayarı Hızlandırma

gibi ek özelliklere sahip.

3. AVG

AV – Comparatives’e göre test sonuçları Avast’la neredeyse aynı çıkan bir diğer ücretsiz ve başarılı antivirüs programı ise AVG Anti-Virus.

AV – Tests tarafından test listesine eklenmediği için performans açısından ne yazık ki bir karşılaştırma bulunmuyor. Avast’a göre daha basit bir kullanım arayüzü var ve sahip olduğu özellikler Avast’a göre sınırlı.

Performans konusunda kendi deneyimlerinize göre Avast, AVG veya Avira antivirüs arasında bir seçim yapabilirsiniz.

Eğer MacOS bilgisayarınız yavaşladıysa Mac / Macbook Hızlandırma Yöntemleri başlıklı yazımızı okuyarak çözüm önerilerini deneyebilirsiniz. Eğer yeni bir MacBook almayı düşünüyorsanız Hangi Macbook’u Almalısınız? Detaylı Karşılaştırma başlıklı yazımızı okuyarak fikir edinebilirsiniz.

Kaynak AV-Comparatives AV-Test
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. KabulDaha Fazla Bilgi