Manli Ekran Kartı Alınır Mı? Detaylı Manli GTX 1060 İncelemesi

3

Kaliteli bir sistem toplamak istiyor fakat artan fiyatlardan dolayı daha alt modellere veya bilinmeyen markalara mı bakıyorsunuz? Sizler için Türkiye’de pek bilinmeyen, genellikle ithalatçı garantisiyle benzer özellikteki ürünlere göre daha uygun fiyatlara sahip olan Manli Ekran Kartlarını inceleyeceğiz.

İncelememizde ürünün kutu içeriğinden malzeme kalitesine, oyun içi FPS testleri ve sıcaklık değerlerine kadar her şekilde değerlendireceğiz ve incelemenin sonunda Manli ekran kartlarıyla ilgili oldukça fazla bilgiye sahip olacaksınız.

Manli 1996 yılında kurulmuş, ilk ekran kartını ise 2001 yılında üretmiş olan Hong-Kong menşeili bir firma. Manli 2011 yılında PcPartners (Inno3d – Zotac) bünyesine katılmış. Asya kıtasında daha yüksek pazar payına olan firma Türkiye – Avrupa ve Amerika’da pek bilinmiyor.

Ürünün tarafımızdan hazırlanmış video incelemesini aşağıdan izleyebilir veya yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Manli GTX 1060 6GB Genel Özellikleri ve Kutu İçeriği

GTX 1060 modeli 6GB 192bit belleğe sahip olup 1746 MHz Çekirdek hızı, 1280 CUDA Çekirdeğe sahip. 22.5×12.7×4 cm boyutlarına sahip olan Çift fanlı Heatsink tasarımlı soğutma sistemine sahip olup en fazla 94℃ sıcaklığa çıkabiliyor.

Ürünün üzerinde 1 adet HDMI 2.0, 1 adet Display Port ve 1 adet DVI-D yuvası bulunuyor.

Manli GTX 1060 6GB ürünün kutu içeriği;

  • Ekran kartı
  • Kullanım kılavuzu
  • nVidia sürücü cd’si

Manli GTX 1060 6GB Ürünün Malzeme Kalitesi

Açıkcası bu konuya değinmeden geçmek istemedim. Kartlar her ne kadar, nVidia’nın onayıyla üretilen, nVidia tarafından denetlenen yonga setlerine sahip kartlar olsa bile konu malzeme kalitesi olduğu zaman iş biraz da üretici firmaya kalıyor.

Manli kartı elinize aldığınızda ürünün genel hatlarıyla ucuz bir ürün olduğunu fark edebilirsiniz. Kullanılan plastikler ve kartın üzerindeki fanlar sanki siz tutarken kırılacakmış gibi hissettiriyor. Zaten ürünün, diğer pahalı rakiplerine göre daha uygun fiyatlar sunabilmesi için malzeme kalitesinden biraz kısması gerektiğini tahmin edebiliriz.

Bu ürünün kötü yada az performanslı olduğu anlamına gelmiyor. Hatta yazımızın da devamında Manli GTX 1060 6GB Ekran Kartının ısınma sorunu olmadan ne kadar başarılı FPS değerlerine ulaştığını okuyacaksınız.

Fakat kalitesiz malzeme demek ekran kartı gibi yüksek performans beklenen, sistemin neredeyse en pahalı bileşeninin nispeten diğer ürünlere oranla daha kolay bozulması anlamına gelecektir. Ürünün zaten genel olarak ithalatçı garantileriyle Türkiye’ye geldiğini düşünürsek, uzun vadede başınıza dertler açabilir. İnternette yabancı kaynaklarda yaptığım araştırmada, kartın çok uzun süre performanslı şekilde dayandığını belirtenler de var, kısa süre içerisinde bozulduğunu söyleyenler de var.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Her zaman olduğu gibi teknolojik ürünlerle yapılan alışverişler tamamen şansınıza bağlı. Fakat ileride yaşama ihtimaliniz olan problemleri de göz önünde bulundurup, teknik destek ve ürünün garanti şartlarının sağlanması açısından, Manli ürünlerini almak için büyük teknoloji marketlerini tercih etmekte fayda var. Bu sayede sorun yaşamanız durumunda da karşınızda bir muhattap bulabilir ve sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ayrıca ilerleyen bir zamanda kartı satmak istediğinizde ikinci el piyasası da yine tüm bu sebeplerden dolayı düşük olacaktır.

Manli GTX 1060 6GB Oyun Testleri: FPS ve Sıcaklık Değerleri

Manli ekran kartının malzeme kalitesini biraz eleştirmiş olsam da özellikle oyun performansı konusunda oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. Genel olarak yaptığımız testlerde ürünün sıcaklığı  70 C’nin üzerine pek çıkmazken FPS değerleri de Manli markasına göre çok daha pahalı olan rakipleriyle aynıydı.

  • Manli GTX 1060’ın fanları, diğer gaming ekran kartlarının aksine bilgisayarı çalıştırdığınız anda dönmeye başlıyor. Bu da kasanızdan ekstra fan sesi duymanıza neden oluyor.
  • Günümüzde bir çok ekran kartı, ancak belirli bir sıcaklığın üzerine çıktığı zaman fanlarını devreye sokuyor. Bu sayede günlük kullanım sırasında fanların çalışmasını engelleyerek daha sessiz bir ortamda günlük işlerinizi yapabilmenizi sağlıyor.

 

Test Sistemimiz: Asus Prime B450K-M / AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz – 4.2GHz / Manli GTX 1060 6GB / HyperX 16 GB 2400MHz CL15 DDR4 RAM / 

Counter Strike Global Offensive Ortalama FPS ve Sıcaklık Değerleri

CS:GO’yu en yüksek ayarlarda 45 dakika kadar oynadım ve elde ettiğimiz değerler şu şekilde;

Ortalama sıcaklık 67-68 derece idi en yüksek gördüğümüz sıcaklık ise 70 C oldu.

1920×1080  çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda test ettiğimiz oyunda herhangi bir gecikme yada ani farkedilir FPS düşüşü yaşamadık ve Manli GTX 1060 6GB ile elde ettiğimiz ortalama FPS değerleri yoğun çatışma ortamlarında 180-185 arasında iken, normal alanlarda 200’ün üstündeydi.

 

Dota 2 Ortalama FPS ve Sıcaklık Değerleri

Dota 2 oyununda da yine 1920×1080 çözünürlükte ve en yüksek grafik ayarlarında oyunumu test ettik. Dota 2 Oyununu CS:GO’dan çıktıktan sonra hemen oynamaya başladık ve 64-65 C derece gibi değerler elde ettik.

144Hz mönitörümüzde dikey senkronizasyon (yani maksimum FPS 144 olacak şekilde) açık şekilde oyunu test ettik ve elde ettiğimiz değerler ortalama olarak 125-144 FPS değerleri arasındaydı.

PlayerUnknown’s Battleground Ortalama FPS ve Sıcaklık Değerleri

 

1920x1080P Çözünürlük – Ultra Grafik Ayarları – FPS ve Sıcaklık Değerleri

Şu günlerde herkesi en çok gündeminde olan oyunlardan biri PUBG, halen daha beta versiyonda olması ve yetersiz optimizasyona sahip olması nedeniyle ekran kartlarını oldukça yoran bir oyun. Bu nedenle de bir çok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri;  “Topladığım sistem PUBG’yi çalıştırır mı? Yeterli Performans alabilir miyim?”

Manli GTX 1060 ile 1920x1080px çözünürlükte Ultra grafik ayarlarında uzunca süre test ettiğimiz PUBG gerçekten sistemimizi en çok yoran oyun oldu. Ekran kartı sıcaklıklarımı 73-74 derece ulaşırken FPS değerlerimiz Ortalama olarak 60-65ti. Fakat zaman zaman gözle hissedilebilir ani FPS düşüşleri yaşadığımızı da belirtmeliyiz. FPS’nin anlık olarak düşüp tekrar normale dönmesi sık yaşanmamış olsa da bazen sinir bozucu olabiliyor. Bu durumun da oyunun yetersiz optimizasyonu ile ilgili olduğunu ve ilerleyen günlerde muhtemelen çözüleceğini söyleyebiliriz.

Oyunu orta ayarlarda test ettiğimizde ise ortalama 120 FPS aldık ve hissedilir FPS düşüşlerini hiç yaşamadık. Sıcaklık değerlerimiz ise ortalama olarak 66-67 C dereceydi

World of Warcraft Ortalama FPS ve Sıcaklık Değerleri

Dünya’da en çok oynanan MMORPG’lerden biri olan World of Warcraft Battle for the Azeroth daha henüz piyasaya çıkmışken test etmesek olmazdı. 1920x1080px çözünürlükte Ultra ayarlarda etrafta kısa süreli tur attık ve FPS değerlerimiz 100-120 arasında değişiyordu. Elbette bu FPS değerleri raid veya battleground sırasında bir miktar daha düşük olacaktır fakat bu düşüşler muhtemelen oyun keyfinizi etkileyecek türden olmayacaktır.

Manli GTX 1060 6GB Alınır Mı?

Özet: Yukarıda detaylıca anlattık ve ürünün olumlu olumsuz özelliklerinden bahsettik. Ürünün malzeme kalitesinin zayıf olması ürünün en büyük dezavantajı iken ürünün yakaladığı FPS değerleri ve çıktığı maksimum sıcaklık değerlerinin gayet tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

  • Malzeme kalitesinin zayıf olması diğer ürünlere göre daha kısa ömürlü olacağının sinyali olarak değerlendirilebilir. Fakat ürünü güvenilir bir yerden, büyük teknoloji marketlerinden almanız durumunda bir sıkıntı yaşamanız durumunda karşınızda bir muhattap bulabilir ve sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Manli GTX 1060 6GB ortalama olarak diğer firmaların 3GB’lik versiyonları ile neredeyse eşdeğer fiyatlara satılıyor. 3GB ile 6GB GTX 1060 arasında ciddi bir performans farkı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle bir GTX 1060 3GB almaktansa 6GB’li Manli modelini güvenilir bir teknoloji marketten almak daha iyi bir tercih olacaktır. İthalatçı garantili ürünlerde sıkıntı yaşamanız durumunda soruna çözüm bulma şansınız daha düşük olacaktır.

Şu ana kadar yaptığımız testlerde bir sorunla karşılaşmadık fakat ilerleyen günlerde Manli GTX 1060 6GB ekran kartıyla ilgili bir problem yaşarsak yazımızı güncelleyerek sizleri bilgilendireceğiz.

İncelememizi istediğiniz diğer ürünleri yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Manli GTX 1060 hakkındaki fikirlerinizi yorum yaparak paylaşmayı unutmayın.

Eğer kendi Websitenizi açmak istiyorsanız fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız WordPress sayfamızı ziyaret ederek Adım Adım Blog Sitesi Açmak hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
3 Yorumlar
  1. Mesut diyor

    karttan gelen fan sesi rahatsız edecek bir seviyede mi ve sürekli böyle mi çalışıyor.

    1. Korialstrasz diyor

      Merhaba, yük altında değilken fan hızı MSI Afterburner’a göre %30 kapasitesinde çalışıyor görünüyor. Çıkan ses ise duyulmuyor yada rahatsız edici seviyede değil. Yük altında ve 75 derece sıcaklığı olduğunda dahi %60-70 gibi bir fan hızı var ve açıkcası çok rahatsız edici bir ses duyduğumu söyleyemem. Fan hızını kendim %100e çıkardığımda fan sesi dışardan belirgin duyuluyor. İlerleyen günlerde fan hızı, fan sesi ve sıcaklıkla ilgili testler yapıp yazıyı güncelleyeceğim.

      1. Mesut diyor

        Cevabınız için teşekkür ederim. Kartın fiyatını da düşünürsek diğer markalara göre uygun görünüyor almayı düşünüyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. KabulDaha Fazla Bilgi