iPhone iMessage Çalışmıyor Sorunu Çözümü [iOS 11]

0

Eski veya yeni sürüm fark etmeksizin kimi iPhone telefonlarda maalesef iMessage uygulamasında problemler yaşanıyor ve iMessage çalışmıyor. iPhone X / 8 / 7 / 6 / 5 gibi hemen hemen tüm iPhonelarda bu iMessage sorunu ile karşılaşmak mümkün.  Hatalı yapılandırılmış ağ ayarlardan tutun, telefondaki yazılımsal problemlere kadar çeşitli sebeplere bağlı olabilir ve yazımızda da problemin nasıl üstesinden geleceğinizden bahsedeceğiz.

iPhone’da iMessage Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Hızlı İpuçları

Hard Reset

Çözümlere basit işlemlerle başlayalım. iOS’taki bazı ufak problemleri hard reset ile çözmek mümkün. Bunun için şu adımları izleyin;

  •  Açma/kapama ve Home tuşuna aynı anda basılı tutun. ( iPhone 7 ve sonrası cihazlarda ses kısma ve açma/kapama tuşlarına basmalısınız)
  • 10 saniye kadar elinizi çekmeyin.
  • Ardından Apple logosu geldiğinde butonlardan elinizi çekin.

Saat ve tarihi otomatik ayarlayın

Yine çeşitli kullanıcılar Ayarlar > Genel > Saat ve Tarih menüsü altında bu ayarları otomatiğe aldığında sorunun çözüldüğünü bildiriyor.

İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

İlk olarak iOS cihazınızın düzgün bir internet bağlantısına sahip olduğuna emin olmalısınız. Çünkü bu uygulama kötü bir Wi-Fi ya da hücresel bağlantıyla çalışmayabilir. Bunun için Ayarlar > Wi-Fi/Hücresel kısmına girerek bağlantıyı kapatın. Ardından iPhone’u yeniden başlatın, hücresel veri – Wi-Fi’yi açarak tekrar iMessage’i kullanmayı deneyin.

iPhone Kategorisinde İlginizi Çekebilecek Diğer Yazıları

iMessage’ı Açıp Kapatın

imessage çalışmıyor

* Ayarlar > Mesajlar yolunu izleyin ve eğer iMessage açıksa kapalı konuma getirin.

* Tekrar açın ve bitirmek için onayı bekleyin. Bu sırada internet bağlantınız olduğuna emin olun.

* Bir süre bekleyin ve iPhone kullanan birine iMessage göndermeyi deneyin. Mesajı sadece bir iMessage kullanıcısına attığınıza emin olun.

* Bu işe yaramazsa Apple ID’den çıkış yapın ve tekrar girin. Ardından açma kapama işlemini tekrar deneyin.

Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Tüm ağ ayarlarını sıfırlayarak, kayıtlı tüm hücresel veri ayarları ve kayıtlı tüm wifi ağları silinir. Bu sayede hatalı kurulmuş bir bağlantıyı tekrar doğru şekilde yapılandırabilirsiniz. Fakat unutmayın, bu işlem sonunda kayıtlı tüm WiFi ağları ve şifreleri gidecektir.

Bu işlem için Ayarlar -> Genel -> Sıfırla yolunu izleyin ve “Ağ Ayarlarını Sıfırla” seçeneğini seçin. Telefonunuzun parolasını girdikten sonra sıfırlama işlemi başlayacaktır.

iOS Güncellemesi Yapın

Aynı zamanda iPhone’unuzda mevcut güncelleme olup olmadığını da kontrol edin. Telefonu son sürümde kullandığınıza mutlaka emin olun.

Bunun için Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncellemesi yolunu izleyin. Yazılım güncellemeleri yüksek boyutlu olabilir bu nedenle WiFi bağlantısını kullanarak telefonunuzu güncellemeyi deneyin.

iTunes ile Yedekleme / Geri Yükleme Yapın

Eğer üstteki tüm adımlar sorunu çözmenize yardımcı olmadıysa, son çare olarak telefonunuzu iTunes üzerinden yedeklemeyi ve geri yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlem için PC veya Mac bilgisayarınıza iTunes’un son sürümünün kurulu olduğundan emin.

Son sürüm iTunes kurulumundan sonra iPhone cihazınızı kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Telefonu bilgisayarınıza bağladıktan sonra iTunes cihazınızı tanıyacaktır. İlk işlem olarak telefonunuzu “Yedekle” seçeneğini kullanarak yedekleyin. Ardından üst kısımda bulunan “Güncellemeleri Denetle” ve ardından “Geri Yükle” seçeneğini seçin.

Not: Bu işlem sırasında telefonunuzun bağlantısını bilgisayardan kesmeyin ve bilgisayarınızı kapatmayın.

Not: Bu işlem sonunda telefonunuzun içindeki tüm veriler silinecek ve cihazınız son iOS sürümüne güncellenecektir. Telefon içeriğinizi yedeklemeyi unutmayın. Geri yükleme işleminin sonunda aldığınız yedeği tekrar telefonunuza kurabilirsiniz.

Yeni bir iPhone almayı düşünüyorsanız, iPhone X mi iPhone 8 / 8 Plus Mı Almalısınız? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Eğer Mac OS X işletim sistemine geçmeyi düşünüyorsanız veya mevcut Mac cihazınızı yenilemeyi düşünüyorsanız Hangi Macbook‘u Almalısınız başlıklı yazımızı okuyarak size uygun olan Mac cihazı daha kolay seçebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. KabulDaha Fazla Bilgi