Olmazsa Olmaz WordPress Eklentileri [2017]

0

Bir önceki yazımızda Cpanel üzerinden Softaculous uygulaması ile WordPress kurulumunu sizlere aktarmıştık. Bu yazımızda ise kurduğumuz WordPress blogumuz için olmazsa olmaz eklentilerden bahsedeceğiz.

Bir site için mutlaka olması gereken eklentileri gruplandırarak sizlere aktaracağız

1- WORDPRESS SEO EKLENTİLERİ

 

Yeni açılmış veya yıllardır yayında olan bir sitenin, gelişip büyüyebilmesi için gereken en önemli etken Arama Motoru Optimizasyonudur. Bu nedenle olmazsa olmaz eklenti tavsiyelerimiz arasında, bizim arama motorlarında üst sıralara çıkmamızı sağlayacak WordPress eklentilerini konunun ilk başına ekledik.

WordPress Seo eklentileri, sitemizin arama motorlarında görünecek bazı kısımlarını isteğimiz doğrultusunda hızlı bir şekilde düzenlememize olanak sağlıyor. Ayrıca bizlere verdikleri SEO ipuçları ile makale yazarken arama motorlarında üst sıralara çıkmamızı sağlıyor.

Tavsiye ettiğim WordPress Seo Eklentileri;

  • Yoast SEO
  • All in One Seo

WordPress Seo eklentileri denildiğinide yıllardır akla All in One Seo eklentisi gelirdi ve neredeyse alternatifsiz gibiydi. Fakat birkaç yıldır bu algı değişmeye başladı. Yoast SEO eklentisi bazı özellikleri ile All in One Seo ile rekabet edebilen hatta yer yer daha iyi olduğunu da söyleyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde Yoast SEO ve All in One Seo eklentilerini detaylı bir şekilde karşılaştırdığım bir yazı yazacağım. Yazdık! En iyi WordPress SEO | Yoast SEO mu All in One SEO Pack mi? başlıklı yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2) WORDPRESS CACHE EKLENTİLERİ

Cache eklentileri web sitenizin daha hızlı açılmasını sağlar ve böylece ziyaretçilerinize daha iyi bir deneyim sunar. Ayrıca MySQL veritabanı sorgularını da azaltır böylece sisteminizi de rahatlatır.

Tavsiye ettiğim WordPress Cache Eklentileri

  • WP Super Cache
  • W3Total Cache
  • WP Fastest Cache

WP Super Cache oldukça basit bir arayüze sahip ve oldukça başarılı işler çıkarıyor. Kullanım kolaylığı ve performansı ile ön plana çıkıyor.

W3 Total Cache ise daha gelişmiş özelliklere sahip fakat kullanımı bir o kadar zor ve tecrübe gerektiriyor.

Bu nedenle bu işe yeni başlayan acemi bir webmaster için WP Super Cache daha iyi bir tercih olacaktır.

WordPress Site Hızlandırma Yöntemleri hakkında yazdığımız detaylı yazıyı mutlaka okumalısınız

3) WORDPRESS MOBİL EKLENTİLERİ

Eğer kullandığınız WordPress teması Responsive bir tasarıma sahip değilse, sitenizi tablet veya telefondan ziyaret edenler bu durumdan pek memnun olmayacaktır. Mobil cihazların çoğalması, mobil internete erişimin ucuzlamasıyla birlikte artık bir çok websitenin önemli ziyaretçi kaynağı mobil cihazlar oldu. Bu nedenle mobil uyumlu bir tema seçmek oldukça önemli. Ayrıca Google aramalarında sitenin mobil uyumlu olması, sıralamasını olumlu olarak etkileyen bir faktör olduğu Google tarafından da açıklanmıştı.

Mevcut temanız mobil uyumlu olmasa bile çeşitli WordPress eklentileriyle bu sorunu çözebilirsiniz.

Sürekli güncellenen WP Touch Mobile Eklentisi ile siteniz responsive görünüm kazandırabilirsiniz.

Fakat Google artık kendi geliştirdiği AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfaları) sıralamalarda daha üstlere çıkarıyor. WordPress AMP Kurulumu başlıklı yazımızı okuyarak sayfalarınızı mobil uyumlu hale getirebilir, Google sıralamalarında da üstlere çıkabilirsiniz.

4) WordPress Güvenlik Eklentileri

Tüm dünyada blog sitelerinin yaklaşık %25’i WordPress alt yapısını kullanıyor. Her ne kadar WordPress sürekli güncellenen ve açıkları kapatılan bir CMS olsa da zaman zaman sistemde açıklar bulunabiliyor. Bu nedenle WordPress sitenizi güvende tutabilmek, kötü amaçlı kişilerin saldırılarından sitenizin etkilenmesini engellemek için bazı güvenlik önlemleri almak gerekiyor.

WordPress Güvenlik Önlemleri başlıklı yazımızı okuyarak konu hakkında bilgi edinebilir, WordPress Güvenlik Eklentileri başlıklı yazımızı okuyarak WordPress sitenizde kullanabileceğiniz güvenlik eklentilerinin detaylı karşılaştırmasını görebilirsiniz.

WordPress sitelerinde sık karşılaşın hataları ve çözümlerini öğrenmek için WordPress Hata Çözümleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

5) AKISMET Spam Yorum Engelleme Eklentisi-

Siteniz arama motorları tarafından indexlenmeye başladığı andan itibaren, bazı zararlı botların da hedefi olmaya başlar. Bu botlar sitenizdeki konulara içinde link olan yorumlar bırakır. Günde 100lerce 1000lerce spam yorumun yapıldığı olabilir. Bunlarla tek tek uğraşmaktansa AKISMET eklentisi ile bu istenmeyen yorumlardan kurtulabilirsiniz.

Eklentinin detaylı ve resimli kurulumu için Akismet API Anahtarı Alma ve Kurulumu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

6) WordPress “Benzer Yazılar” Eklentileri

Yazdığınız makalenin en alt kısımında çıkan ve ziyaretçinizi sitenizde tutmanıza olanak sağlayacak önemli eklentilerden biri de “Benzer Yazılar” eklentileridir. Unutmayın ki ziyaretçi sitenizde ne kadar çok vakit geçirirse, Google sizi o kadar çok sevecektir.

Benzer yazılar için benim kullandığım WordPress Eklentileri;

  • Yet Another Related Post Plugin
  • Yuzo Related Posts

Önemli Not: Yazı sadece tavsiye niteliğindedir. Eklentiyi kurmanızdan dolayı kaynaklanabilecek problemlerden Ogrenio.com sorumlu değildir.

Yeni kurulmuş bir WordPress için olmazsa olmaz eklentileri sizlerle paylaştık. Yazımızla ilgili görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu website, kullanıcı deneyimini arttırmak için çerezleri kullanmaktadır. Sitemizi kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsınız. KabulDaha Fazla Bilgi